Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


12 din cele 20 de țări cu peste 500 de cazuri de COVID-19 sunt în Europa

captura_foto_john_hopkins_university.jpg

Image source: 
captura foto Johns Hopkins University

Românii care vin din state cu peste 500 de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus vor fi izolaţi la domiciliu timp de 14 zile. Cei care se întorc din zone unde este instituită carantina, la întoarcerea în țară vor intra în carantină.

Pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică a fost actualizată lista cu ţările care au peste 500 de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus. Astfel au fost adăugate Australia şi Canada. Potrivit unei decizii a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, cetăţenii români care vin din state cu peste 500 de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus vor fi izolaţi la domiciliu timp de 14 zile, acestea fiind cunoscute ca ''zone galbene''. Țările care sunt pe această listă sunt: Australia, Austria, Belgia, Canada, Coreea de Sud - partea ţării unde nu este instituită carantina, Danemarca, Elveţia, Franţa, Germania, Japonia, Marea Britanie, Malaezia, Norvegia, Olanda, Republica Populară Chineză - zona în care nu este instituită carantina, Spania, Statele Unite ale Americii şi Suedia.
Statele care sunt marcate ca ''zone roşii'' şi pentru care se impune carantina sunt: Republica Populară Chineză - regiunea Hubei, Italia - întreaga ţară, Coreea de Sud - Daegu (oraş) şi Cheongdo (judeţ) şi Iran - întreaga ţară.