Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bilanț nou : 260 de cazuri, dintre care 14 noi

covid.jpg

Image source: 
AFP

Bilanțul cazurilor de coronavirus a urcat la 260, după ce de la ultima informare au fost confirmate 14 cazuri noi. E vorba de 7 în București, 3 în Brașov, 2 în Constanța, câte unul în Maramureș și Dolj. Dintre cei 260 de cetățeni care au contractat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați. În ultimele 24 de ore au fost depistate în total 43 de cazuri.

 

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.510 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.670 de teste. Dintre acestea, 4.410 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța, inclusiv la Institutul Cantacuzino.

În stocul unităților sanitare care realizează diagnosticarea se află în acest moment 3.746 teste de diagnosticare moleculară (Real Time PCR).  Menționăm că  SC Unifarm SA achiziționează și distribuie  în permanență către unitățile sanitare, pe bază de comandă,  teste de diagnostic.