Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


”Clujeni, stați acasă!” este și mesajul primarului Emil Boc

emil_boc.png

Primarul Emil Boc a anunțat noi măsuri împotriva coronavirusului într-o conferință de presă susținută online.
Primarul Emil Boc a anunțat noi măsuri împotriva coronavirusului într-o conferință de presă susținută online.
Sursa imaginii: 
Via Cluj TV

Primăria Cluj-Napoca a anunțat noi măsuri împotriva coronavirusului. Printre altele, a închis bazele sportive și a redus numărul mijloacelor de transport aflate în circulație. Periodic, locurile de joacă și stațiile de transport în comun sunt dezinfectate. Emil Boc a anunțat toate acestea într-o conferință de presă susținută online.

Primăria Cluj-Napoca a decis să înăsprească restricțiile menite să limiteze răspândirea coronavirusului. Pe durata situației de urgență, vor rămâne închise toate unitățile de educație, de la creșe până la universități. De asemenea, toate bazele sportive care se află în proprietatea administrației locale au fost închise, spune primarul Emil Boc.

”Am aprobat prelungirea perioadei de închidere a creșelor pe întreaga perioadă a situației de urgență, la fel precum universitățile, școlile și grădinițele. Am aprobat prelungirea perioadei de dezinfecție a echipamentelor și a mobilierului urban, a stațiilor de transport în comun, până la sfârșitul situației de urgență sau până la alte măsuri dispuse la nivel național, dacă va fi cazul, de restricții”, a spus primarul Clujului, Emil Boc.

Cea mai eficientă măsură pentru a încetini răspândirea virusului este ca oamenii să rămână acasă. Pentru a scădea numărul de deplasări, Primăria a redus la 65 la sută flota de mijloace de transport în comun aflate în circulație. Gradul de încărcare a autobuzelor, troleibuzelor sau tramvaielor variază între 15 și 40 la sută. Primarul Emil Boc afirmă că nu va ezita să ia noi măsuri menite să îi descurajeze pe clujeni să facă deplasări care nu sunt necesare.

Dragi clujeni, este cel mai mare ajutor pe care îl puteți da autorităților publice și este cea mai înaltă modalitate prin care vă salvați și ne salvăm viețile împreună. Statul acasă este astăzi cea mai importantă recomandare și, de altfel, cea mai mare problemă, pentru că asta limitează răspândirea virusului și ne ajută pe toți, așa cum am spus”, a mai declarat primarul Emil Boc în conferința de presă susținută online.

Primarul Emil Boc îi încurajează pe clujeni să evite să meargă la Primărie. Administrația locală pune la dispoziția oamenilor 160 de proceduri administrative on-line. Și alte instituții au redus la maximum contactul cu cetățenii. De exemplu, oamenii nu mai au acces la registraturile instanțelor. Toate documentele sunt depuse on-line. Aceeași situație poate fi regăsită și la Registrul Comerțului. 

 
”Clujeni, stați acasă!” - mesajul primarului Emil Boc