Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cum arată Declaraţia pe proprie răspundere necesară deplasării în afara locuinței

coronavirus-4818067_1920.png

Image source: 
pixabay.com

Atenţie! Modelul declarației pe propria răspundere a fost modificat. Versiunea actualizată. Declarațiile pe proprie răspundere și adeverințele de angajator pot fi completate și online pe platforma electronică: formular.sts.ro .

Grupul de Comunicare Strategică a publicat duminică modelul declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020. Obligația completării declarației pe proprie răspundere începe cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c.

"Precizăm faptul că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție. 

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei. 

Menționăm faptul că, potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c.

Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne (https://www.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2020/03/MODEL-Declaratie-pe-proprie-raspundere.pdf) , precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu"

Grupul de Comunicare Strategică