Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premieră la Cluj: autoritățile publice au preluat un spital privat pentru a lupta împotriva COVID-19

polaris.jpg

Premieră la Cluj: autoritățile publice au preluat un spital privat pentru a lupta împotriva COVID-19
Sursa imaginii: 
Polaris Medical

Primul spital privat din România care a fost preluat de o autoritate publică este Spitalul Polaris, un spital destinat recuperării. Acesta va fi transformat de Consiliul Județean Cluj într-o unitate sanitară destinată tratamentului pacienților cu coronavirus.

Conducerea Consiliului Județean Cluj a anunțat în această dimineață că a decis să preia spitalul privat Polaris, situat la o distanță de aproximativ 15 kilometri de Cluj-Napoca, în satul Suceagu, comuna Baciu. 

Spitalul va fi transformat, pe cheltuiala Consiliului Județean, într-o unitate medicală destinată tratării pacienților infectați cu coronavirus. 

Unitatea medicală poate trata 180 de pacienți. Spitalul Polaris este dintre cele mai moderne unități medicale din România, cu dotări de ultimă oră. Până acum, toți pacienții infectați cu coronavirus erau preluați de Spitalul de Boli Infecțioase, dar și în corturile amenajate în curtea mai multe spitale din Cluj.

Problema în județul Cluj este lipsa reactivilor pentru aparatura care procesează probele de testare a pacienților dacă au coronavirus sau nu. Sunt 6 aparate în Cluj, din care funcționează doar 2. Cu toate acestea, în curând, la Cluj vor putea fi testate aproximativ 1.000 de persoane pe zi.