Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus|Lider sindical STB: Șoferii și vatmanii sunt foarte stresați, transportul în comun trebuie sistat definitiv

coronavirus_stb_soferi_stresati_transport_comun_sistat.jpg

Stația tramvaiului 41 din Piața Drumul Taberei, marți, 24 martie 2020, ora 8 dimineața (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Stația tramvaiului 41 din Piața Drumul Taberei, marți, 24 martie 2020, ora 8 dimineața (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Transportul în comun din București ar trebui închis în perioada coronavirusului. Iată ce crede liderul Sindicatului Șoferilor din STB, Valer Ciobănescu, în opinia căruia riscul contaminării s-ar reduce mult într-un asemenea scenariu.

Sindicalistul Valer Ciobănescu spune la RFI că șoferii STB sunt speriați, pe fondul coronavirusului: ”În momentul de față, colegii sunt foarte stresați că nu li s-au asigurat de foarte mult timp și preventiv măștile de protecție, mănuși, nu avem încă dezinfectanți, suntem foarte expuși riscului de contaminare, precum și călătorii (...). În afara mănușilor pe care ni le-au dat ei acum, în ultimul moment, de vineri s-a început lucrul ăsta, acum ne regăsim într-o situație la fel de neplăcută și de stres”.

Liderul Sindicatului Șoferilor din STB declară că transportul în comun ar trebui închis în Capitală: ”În loc să sisteze transportul în comun definitiv, adică să-l stopeze pur și simplu, nu am mai da motiv nici călătorilor să mai urce, să meargă fără o țintă directă, doar așa, de dragul de a pleca de acasă ori cei care lucrează, să le asigure angajatorul transportul în comun”.

 
Valer Ciobănescu, despre șoferii STB speriați de coronavirus