Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus | Orban: Vom primi kituri pentru testarea a 100.000 de persoane. Obiectivul este să testăm 2.500 pe zi

test_coronavirus.jpg

Image source: 
Bloomberg

Premierul Ludovic Orban a declarat, în urmă cu puțin timp, singurele teste concrete pentru depistarea COVID-19, sunt cele făcute cu ajutorul aparatelor PCR, iar testele rapide au o marjă de eroare de 20%. Premierul a mai spus că obiectivul este să fie testați până la 2.500 de oameni pe zi.

„Problema pe care o vom avea în perioada următoare e cu kiturile de testare. Văd mulţi care se pricep la coronavirus, ca şi la fotbal. Dar epidemiologii au spus că diagnosticarea trebuie făcută pe PCR, nu pe teste rapide, pentru că au marjă de eroare de 20%, care reprezintă un risc enorm. Înseamnă că noi am putea elibera cu certificat 20 din cei bolnavi. Pe lângă kiturile deja cumpărate am fost informat de UNIFARM că există un contract cert şi vom primi kituri pentru testarea a 100.000 de persoane”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a mai spus că obiectivul Guvernului este să fie testați până la 2.500 de oameni pe zi.

"Obiectivul nostru în 5-7 zile e de a crește capacitatea la peste 2.000 pe zi, până la 2.500 pe zi, și să crească în continuare. O să dăm dreptul spitalelor județene să facă achiziții directe. E vital ca un număr cat mai mare de contractori să facă contracte.”, a mai spus premierul.