Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Modelul Declarației pe proprie răspundere a fost actualizat

italieni_poarta_o_masca_de_protectie_la_intrarea_intr-un_supermarket_din_casalpusterlengo_unul_din_orasele_plasate_in_carantina_23_februarie_2020.jpeg

Curtea Constituțională: Guvernul poate instaura și prelungi starea de alertă fără a avea nevoie de încuviințarea Parlamentului
Curtea Constituțională: Guvernul poate instaura și prelungi starea de alertă fără a avea nevoie de încuviințarea Parlamentului
Image source: 
Local Team/REUTERS TV via REUTERS

Modelul Declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei a fost simplificat. Declarația poate fi prezentată autorităților și în format electronic,cu condiția să conțină semnătura olografă.

"Vă semnalăm actualizarea MODELULUI declarației pe proprie răspundere, accesibil pe pagina https://stirioficiale.ro/, care a fost simplificat în privința datelor care necesită a fi completate. 
 

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului. 

Declarație pe proprie răspundere

Adeverință angajator

De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului. 

 
Totodată, reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție. 
 
Precizăm faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale. ", transmite Grupul de Comunicare Strategică.
 
În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator).
 
Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia. 
 
Grupul de Comunicare Strategică