Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


MApN: Un spital militar de izolare şi tratament va fi instalat la Constanţa

spital_mapn.jpg

Convoiul care transportă unitatea medicală din Olanda a intrat în ţară astăzi prin punctul de frontieră de la Nădlac
Image source: 
Facebook/MApN

Ministerul Apărării Naționale a achiziţionat din Olanda un spital militar de izolare şi tratament care va fi instalat în Constanţa, terenul stadionului "Portul". Convoiul care transportă unitatea medicală a intrat în ţară astăzi prin punctul de frontieră de la Nădlac, anunță instituția pe pagina sa de socializare.

Spitalul va funcţiona ca o secţie externă de Boli infecţioase a Spitalului de Urgenţă Militar din Constanţa. Aici vor fi internaţi pacienţii cu noul coronavirus.

“Un convoi de autocamioane care transportă Spitalul Modular de Izolare și Tratament achiziționat din Olanda de Direcția medicală a MApN, a intrat joi, 26 martie, în România, prin PTF Nădlac.

Spitalul Modular de Izolare și Tratament va funcționa ca o secție extinsă de boli infecțioase a Spitalului Militar de Urgență din Constanța. Această capabilitate medicală militară va fi instalată de structuri din MApN în campusul militar ce va fi amplasat pe terenul stadionului „Portul” din Constanța.

Operațiunile de pregătire a campusului sunt realizate cu sprijinul militarilor din Statul Major al Forțelor Navale, Statul Major al Forțelor Terestre, Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii, Comandamentul Logistic Întrunit și Direcția medicală a MApN.", transmite ministerul pa pagina sa de socializare.