Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nelu Tătaru: Medicii vor avea întâietate la testare

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, că personalul medical va fi testat cu prioritate pentru a vedea dacă s-a infectat cu coronavirus, transmite hotnews.ro.

”Vom asigura acel necesar de aparatură, de materiale sanitare și de echipamente sanitare de protecție, precum și acel număr de teste pe care toți cei care, conform unor anchete epidemiologice, intră într-un protocol de testare. Menționez că personalul medical va avea întâietate în aceste unități la acea testare. Avem grijă de personalul nostru, vor veni săptămâni și mai grele, vor fi și cazuri severe, cazuri critice, dar vom trece peste această perioadă și vom ieși mai întăriți”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a adăugat că, la nivel local, au existat mai multe probleme pentru că nu au fost aplicate procedurile, adăugând că acestea trebuie reinițiate.

”Focarul Suceava nu schimbă cu nimic atitudinea pe care am avut-o, doar că la nivel local trebuie schimbate multe lucruri. La nivel local, trebuie reinițiate niște proceduri pe care atât personalul medical, cât și directorii de sănătate publică, cât și managmenetul spitalului și autoritățile locale trebuie să le pună în practică, trebuie să le respecte. Noi, ca minister, avem două direcții. Una este urgentă - prevenția infecțiilor Covid, tratarea infecțiilor Covid, dar și tratatementul celorlalți pacienți care nu au în acest moment o infectare cu Covid”, a precizat noul ministru al sănătății.