Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus | MApN: Alte 100.000 de combinezoane pentru protecție vor ajunge sâmbătă în România

mapn3.jpg

Image source: 
Facebook/MApN

Un nou transport aerian cu aproximativ 45 de tone de echipament medical va sosi sâmbătă de la Seul, anunță Ministerul Apărării Naționale. Este vorba despre 100.000 de combinezoane de protecție pentru personalul medical. angrenat în lupta contra COVID-19. Aeronava va ateriza pe Aeroportul Otopeni sâmbătă, 28 martie.

"Al doilea transport aerian cu echipamente medicale din Coreea de Sud, cu o aeronavă C-17 Globemaster III. 

Ministerul Apărării Naționale a solicitat Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei noi misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a încă aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la București.

Echipamentele, constând în alte 100.000 de combinezoane de protecție, au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Sitiluații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră.

Cele două zboruri solicitate de Ministerul Apărării Naționale cu aeronave C-17 Globemaster III reprezintă prima utilizare a orelor de zbor, alocate ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic, pentru pentru misiuni de urgență în contextul gestionării pandemiei de coronavirus.

Distribuirea  echipamentelor  de protecție va fi realizată  cu mijloace de transport  din dotarea IGSU, și, cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, acestea  vor fi distribuite și alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne. ", transmite MApN.

Coordonarea celor două zboruri s-a realizat, din partea României, de Centrul Național Militar de Comandă al MApN.