Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Papa Francisc, mesaj pentru Omenire : ”Viața nu piere”

papa_francisc.jpg

Image source: 
AFP

”Doamne binecuvântează omenirea!”. Papa Francisc s-a rugat vineri pentru Omenire. Singur, în Piața Sfântul Petru de la Vatican, Suveranul Pontif a vorbit despre reinventarea vieții fiecărui credincios în plină ”furtună”. Ascultați mesajul intergral...

Papa Francisc a reamintit pilda furtunii care i-a prins pe Sfinții Apostoli pe mare, în timp ce Isus dormea. Trezit de cei înspăimântați,  Isus le-a răspuns ”De ce sunteți fricoși? Încă nu aveți credință?”. Aceasta a fost pasajul în jurul căruia Suveranul Pontif și-a contruit mesajul. El a insistat că ”furtuna” prin care trece acum umanitatea ”demască incertitudinile noastre”, ”șterge machiajul stereotipurilor, imaginii cultivate în exces”. ”Domnul ne lovește și ne privește...În lumea pe care o iubești mai mult ca noi, noi ne-am crezut atotputernici, distrași, nu ne-am oprit în fața nedreptăților, nu am ascultat săracii, am continuat fără teamă crezând că putem fi sănătoși într-o lume bolnavă”, a subliniat Papa Francisc. El a făcut apel la credință : ”În acest post mare ne chemi să ne întoarcem cu inima la Tine...” și în acest ”timp de alegere”, să ne regândim ”traseul vieții”, a spus Papa.

Suveranul Pontif s-a rugat apoi pentru medici, infirmieri, vînzători, transportatori, preoți, pentru toți cei care muncesc pentru ca toți ceilalți să treacă mai ușor prin ”furtună”. ”Nimeni nu se salvează singur...În fața suferinței se măsoară dezvoltarea popoarelor...Toți trebuie să fim Unul, cum  a cerut Isus...Să-L invităm pe Isus în bărcile vieții noastre...Cu El nu naufragiem” ”pentru că Dumnezeu aduce seninul în frutună”, a spus Papa Francisc. ”VIAȚA NU PIERE...Domnul se va trezi ...Avem o ancoră...O cârmă...CRUCEA...”, a mai spus Suveranul Pontif. Aceasta și-a încheiat rugăciunea cu mesajul : ”Isus a înviat și ne cere să ne regăsim viața, să recunoaștem harul din fiecare”, prin ”ospitalitate, solidaritate, fraternitate”.

Foto: Reuters - Yara Nardi / Guglielmo Mangiapane / Vatican Media

Rugaciunea pentru Omenire a papei Francisc