Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus|Un transport de echipamente medicale din Coreea de Sud a ajuns la București

coronavirus_transport_echipamente_medicale_coreea_sud_bucuresti.png

Transport de combinezoane din Coreea de Sud (captură video Facebook/MApN)
Transport de combinezoane din Coreea de Sud (captură video Facebook/MApN)

Alte 100.000 de combinezoane de protecție din Coreea de Sud au ajuns sâmbătă dimineață în România, cu o aeronavă C-17 Globemaster III. Ele sunt necesare cadrelor medicale care îi tratează pe pacienții infectați cu coronavirus.

Echipamentele medicale au fost cumpărate de statul român, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

”Cele două zboruri solicitate de Ministerul Apărării Naționale cu aeronave C-17 Globemaster III reprezintă prima utilizare a orelor de zbor, alocate ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic, pentru misiuni de urgență în contextul gestionării pandemiei de coronavirus. Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport din dotarea IGSU și, cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, acestea vor fi distribuite și alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne”, anunță MApN.

Primul transport de 100.000 de combinezoane de protecție a ajuns joi dimineață pe aeroportul Otopeni.