Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Criza umanitară Covid-19: numărul persoanelor sărace din România s-ar putea tripla

Hope and Homes for Children România

Sursa imaginii: 
Hope and Homes for Children România

Ștefan Dărăbuș, director regional pentru Europa Centrală și de Sud al Hope and Homes for Children: Sistemele de protecție a copilului vor fi supuse unei presiuni fantastice după ce peste 200.000 familii sărace își vor trimite copiii în instituții de stat.

În paralel cu criza sanitară România se va confrunta cu o criză umanitară care ar putea dubla sau chiar tripla numărul persoanelor care trăiesc la limita sărăciei. Semnalul de alarmă e tras la RFI de Ștefan Dărăbuș, director regional pentru Europa Centrală și de Sud al Hope and Homes for Children.

Hrana, medicamentele și igiena sunt lucruri care la ora actuală pentru milioane de romani țin de domeniul SF mai spune el, descriind condițiile insalubre în care trăiesc comunitățile vulnerabile chiar și în orașele mari.


Sursa imaginii: 
Hope and Homes for Children Romania

Perspectiva e din ce în mai sumbră dacă ne gândim la copiii familiilor sărace și foarte sărace din România. Foarte mulți dintre ei nu vor mai avea ce să mănânce după ce părinții lor vor rămâne fără surse de venit și astfel vor ajunge să fie instituționalizați.

În interviul realizat de Andreea Pietroșel, directorul fundației estimează că sistemele de protecție a copilului vor fi supuse unei presiuni fantastice  după ce peste 200.000 familii sărace își vor trimite copiii în instituții de stat.

 
Ștefan Dărăbuș, director regional pentru Europa Centrală și de Sud al Hope and Homes for Children: Hrana, medicamentele și igiena sunt lucruri care la ora actuală pentru milioane de romani țin de domeniul SF