Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Autoizolare la domiciliu: Cum verifică poliția locală că stai acasă

La Elena poliția locală vine uneori și de două ori pe zi ca să verifice că respectă autoizolarea la domiciliu. "Mă sună și mă roagă să ies pe balcon și să le fac cu mâna ca să mă identifice". 

Autoritățile au înăsprit amenzile pentru cei care nu respectă măsurile de autoizolare și carantină. Cei care încalcă regulile izolarii la domiciliu, intră direct în carantină și vor suporta toate cheltuielile.

Doar ieri polițiștii amendaseră peste 800 de persoane care nu respectasera izolarea sau carantina în ultimele 24 de ore.

Declarația pe proprie răspundere dată în aeroport nu te pune în evidența DSP-ului pentru autoizolare

"Oamenii nu conștientizează ce se întâmplă pentru că nu văd inamicul cu ochii lor" spune Elena, o româncă aflată în autoizolare de 2 zile după ce s-a întors dintr-o vacanță în Thailanda. E nemulțumită că deși a dat o declarație pe propria răspundere la sosirea pe aeroportul Otopeni, nu a fost introdusă alături de soțul ei într-o bază de date a persoanelor care s-au autoizolat la domiciliu. 

Elena apreciază înăsprirea pedepselor pentru cei care nu respectă regulile și crede că doar așa oamenii vor deveni mai responsabili. Autoritățile sunt extrem de riguroase.

Agenții trimiși de Direcția de Sănătate Publică fac controale zilnic - mai spune ea. Cum se derulează verificările ? Ofițerii îi cer să iasă în balcon și să le facă cu mâna.

 

 

 

 
Elena e în autoizolare la domiciliu de 2 zile: Mă bucur că s-au băgat amenzi și mai mari, poate așa suntem mai conștienți și mai responsabili