Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


MApN a lansat o linie telefonică TELVERDE pentru veteranii și văduvele de război

veterani-de-razboi-glasul-hd.ro_.jpg

MApN sprijină veteranii și văduvelor de război pe perioada stării de urgență

Ministerul Apărării Naționale a decis înființarea unei linii telefonice TELVERDE, cu numărul de apel 0800.410.990, pentru sprijinirea veteranilor și văduvelor de război pe perioada stării de urgență, în perioada măsurilor de prevenire a efectelor pandemiei COVID-19.

Linia telefonică TELVERDE 0800.410.990 a fost deja pusă în funcțiune și este destinată semnalării situațiilor deosebite în care s-ar putea afla veteranii și văduvele de război, fără susținători sau alte forme de ajutor direct, în contextul măsurilor adoptate pentru combaterea pandemiei COVID-19, potrivit unui comunicat MApN.

Programul de funcționare al liniei telefonică TELVERDE 0800.410.990 este: între orele 08.00 - 20.00 (de luni până vineri) și între orele 08.00 - 16.00 (sâmbăta și duminica).

„Operatorii liniei TELVERDE vor prelua solicitările de sprijin și vor înștiința echipele din țară pregătite pentru rezolvarea situațiilor semnalate. Solicitările de sprijin pentru veteranii și văduvele de război, pentru asigurarea alimentelor, medicamentelor, nevoi de asistență medicală sau alte situații vor fi soluționate prin centrele militare zonale, județene și de sector, cu sprijinul autorităților locale, al Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București și comitetelor județene pentru situații de urgență”, se mai arată în comunicat.

Linia telefonică TELVERDE a fost realizată de Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii din cadrul Statului Major al Apărării, iar funcționarea acesteia este asigurată de Direcția calitatea vieții personalului a MApN.