Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus UK: Un an închisoare pentru scuipat asupra poliției

paul-leivers.jpg

Paul Leivers
Paul Leivers a primit o pedeapsă de 12 luni închisoare pentru că a scuipat doi polițiști
Sursa imaginii: 
Poliția Nottinghamshire

Un bărbat care a scuipat la doi polițiști pretinzând că are simptome de Coronavirus a fost condamnat la închisoare pe un an în Marea Britanie. Paul Leivers, din comitatul Nottinghamshire, a recunoscut două acuzații de atac împotriva unor lucrători de urgență.

Leivers a fost condamnat sâmbătă la Curtea de Magistrați din Nottingham la trei zile după ce a fost arestat, un timp extrem de scurt după standardele obișnuite ale justiției din Marea Britanie. 

"Urgentarea rezolvării acestei probleme este în interesul public, iar curtea nu se va da înapoi de a proteja ofițerii de poliție”, a spus judecătorul Leo Pyle pronunțând sentința.

Poliția din Nottinghamshire a spus că Leivers nu este infectat cu Coronavirus și că ofițerii lor sunt "în siguranță și sănătoși". Forța de poliție a numit comportamentul său "disprețuitor și îngrozitor” și a mulțumit judecătorului pentru că a trimis un mesaj "puternic și clar”.

Serviciul procuraturii (CPS) a avertizat că orice persoană care folosește Coronavirus pentru a amenința lucrătorii de urgență se va confrunta cu acuzații grave.

"Procurorul de caz a evidențiat pericolul grav cauzat de comportamentul inculpatului și impactul amenințării cu transmiterea virusului asupra victimelor și serviciului lor", a spus Karen Thompson, de la CPS.

"Instanța a fost de acord că este o circumstanță agravantă în caz, care se reflectă în sentința de descurajare pronunțată.", a adăugat Thompson.

Ea a spus că CPS consideră astfel de infracțiuni ca "extrem de grave”, mai ales într-o perioadă în care "serviciile noastre de urgență sunt mai mult decât oricând necesare”.

Pedeapsa maximă pentru fiecare infracțiune din Legea privind agresiunile asupra lucrătorilor de urgență (infracțiuni) din 2018 este de șase luni de închisoare la curțile de magistrați (echivalentul judecătoriilor), iar judecătorul a decis ca cele două pedespe să fie executate consecutiv, deci pedeapsa totală a fost de un an. 

 
Ascultați relatarea corespondentului RFI la Londra, Petru CLEJ