Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Covid-19: Țara cu cele mai multe îmbolnăviri promite Italiei echipamente medicale de milioane

coronavirus-4957673_1920.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Statele Unite vor trimite Italiei echipamente medicale în valoare de 100 de milioane de dolari, a anunţat preşedintele Donald Trump luni, 30 martie, în cadrul conferinţei de presă zilnice de la Casa Albă dedicată situaţiei generate de epidemia COVID-19.

"Avem produse excedentare de care nu avem nevoie; vom trimite în Italia echipamente chirurgicale, medicale şi spitaliceşti în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari", a adăugat preşedintele SUA, după ce a informat că a discutat la telefon cu premierul Italiei, Giuseppe Conte.
 
Între-timp, bilanţul îmbolnăvirilor a atins în SUA 164.266. Este cel mai mare număr de cazuri confirmate la nivel mondial. 3.170 de decese au fost raportate pe teritoriu aerican.
 
Cifrele Italiei sunt următoarele: 101.739 de imbolnăviri, 11.591 de decese din cauza Covid-19, conform datelor furnizate de universitatea Johns Hopkins.
 
Donald Trump se așteaptă ca producţia de ventilatoare medicale să crească în curând datorită ajutorului a zeci de companii americane."Pe măsură ce vom produce mai mult decât avem nevoie, le vom trimite în Italia, în Franţa, în Spania, unde au probleme teribile, dar şi în alte ţări dacă va fi posibil", a susţinut liderul de la Casa Albă.
 
Trump a îndemnat populaţia să stea acasă și s-a arătat reticent în a decreta măsuri de izolare strictă la nivel naţional. Pentru moment, măsurile sunt adoptate la nivelul statelor şi peste 70% din americani intră deja sub incidenţa acestora. Liderul de la Casa Albă a adăugat că intenţionează să ceară tuturor americanilor să poarte mască de protecţie "pentru o vreme, nu pentru totdeauna".
 
Președintele american a reiterat că economia reprezintă a doua sa prioritate, pe primul loc fiind acum "salvarea de vieţi".