Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2

Peste 160 de spitale din toată țara, printre care și 44 de maternități, au fost desemnate de către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ca unități de suport pentru pacienții cu coronavirus. Acestea vor trata persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale și pentru alte boli. Lista cu spitalele de suport pentru pacienții COVID – 19 pozitiv care necesită tratament și pentru patologii specifice (ex afecțiuni cardiace, ortopedice, etc) a fost aprobată prin ordin al ministrului. De asemenea, a fost aprobat Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Coronavirus COVID-19, anunță insituția.

Ministerul Sănătății a desemnat 117 spitale și 44 de maternități unde vor fi îngrijiți bolnavii de COVID-19. De asemenea, a fost aprobat Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Coronavirus COVID-19, anunță insituția. Lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2 pot fi consultate aici:Image source: 
Ministerul SănătățiiImage source: 
Ministerul SănătățiiImage source: 
Ministerul SănătățiiImage source: 
Ministerul Sănătății

Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Coronavirus COVID-19  conține și reglementări privind modul de folosire a echipamentului individual de protecție (PPE) la nivelul unității sanitare, în mod rațional și corect, în funcție de secție, personal și tipul de activitate, conform Ministerului Sănătății.

„Astfel, în contextul COVID-19, echipamentul individual de protecție trebuie utilizat pe baza riscului de expunere (ex. tipul de activitate) și a dinamicii de transmitere a agentului patogen (ex. contact, picături sau aerosoli). Tipul de PPE utilizat atunci când se oferă îngrijiri pacienților cu COVID-19 va varia în funcție de situație, personalul sanitar și activitatea desfășurată. Personalul medical implicat în îngrijirea directă a pacienților trebuie să utilizeze următoarele PPE: halate, mănuși, mască și protecție oculară (ochelari de protecție sau scut facial)”, precizează comunicatul MS.