Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


America se pregătește pentru ce e mai rău în criza coronavirus

central_park.jpg

O organizație caritabilă creștină ridică un spital de campanie cu 68 de paturi în Parcul Central, peste drum de spitalul Mt. Sinai din New York.
O organizație caritabilă creștină ridică un spital de campanie cu 68 de paturi în Parcul Central, peste drum de spitalul Mt. Sinai din New York.
Sursa imaginii: 
Bryan R. Smith / AFP

Într-o singură zi, în Statele Unite ale Americii, au murit 865 de oameni. SUA raportează astăzi 188.592 de cazuri de infecție cu coronavirus. Numărul este cel mai mare, la nivel mondial, situându-se înaintea Italiei, Spaniei și Chinei. Numărul deceselor provocate de COVID-19 atinge un nou record în SUA 4.055. Între timp, o simulare folosită de Casa Albă arată că numărul deceselor în SUA poate ajunge la 240.000.

Preşedintele Donald Trump i-a avertizat pe americani că următoarele două săptămâni vor fi "foarte, foarte dureroase", în timp ce bilanţul noului coronavirus continuă să se înrăutăţească în Statele Unite.
 
"Vom traversa două săptămâni foarte, foarte dificile", a spus Trump într-o conferinţă de presă la Casa Albă.
 
Între 100.000 și 240.000 de americani și-ar putea pierde viața în următorul interval de timp din cauza coronavirusului, arată estimările oficialilor de la vîrful administrației.
 
Modelul de simulare, prezentat într-o conferinţă de presă la Casa Albă, arată o scădere masivă faţă de estimările iniţiale care avansau numărul de 1,5 milioane de decese. Noua simulare ţine cont de măsurile adoptate de autorităţile americane pentru limitarea propagării noului coronavirus, printre care distanţarea socială.
 
''Suntem convinşi că scăderea va fi înşelătoare. Vom continua să vedem creşteri, dar nu ne putem lăsa descurajaţi de asta'', a spus şeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase şi Alergii american, Anthony Fauci.
 
În urmă cu trei zile, Fauci avertizase că SUA vor ajunge să aibă câteva milioane de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, iar numărul deceselor cauzate de epidemia COVID-19 în această ţară ar putea depăşi 100.000.
 
Companiile americane Ford şi General Electric (GE) s-au angajat să producă 50.000 de aparate de ventilaţie pulmonară în 100 de zile, pentru a contribui la combaterea epidemiei de COVID-19.
 
O organizație caritabilă creștină ridică un spital de campanie cu 68 de paturi în Parcul Central, peste drum de spitalul Mt. Sinai, Centrul Expozițional Javits s-a transformat într-un spital cu 2.900 de paturi, iar stadioanele de tenis din New York care găzduiesc turneul anual de la US Open vor fi transformate în spitale de campanie pentru a folosi în tratatarea pacienţilor bolnavi de coronavirus.
 
Complexul de tenis Bilie Jean King din Queens va fi dotat cu 350 de paturi de spital şi echipament medical şi, începând cu săptămâna viitoare, aceata va găzdui pacienţi ce au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, dar care nu au o formă foarte gravă. Această decizie a fost luată pentru a detensiona atmosfera din spitalele din New York, copleşite de numărul mare de bolnavi.
Complexul Billie Jean King găzduieşte arena Arthur Ashe, cel mai mare stadion de tenis din lume, ce dispune de 23.771 de locuri.
 
SUA este țara cu cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus din lume.188.592 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus și 4.055 de decese, potrivit bilanțului actualizat, realizat de Universitatea Johns Hopkins.