Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus UK: Pierderea mirosului și gustului - simptome Covid-19?

miros_coronavirus.jpg

Miros Coronavirus
Pierderea simțului mirosului și gustului pot fi simptome Covid-19
Sursa imaginii: 
Getty Images

Pierderea mirosului sau a gustului poate fi un semn de Coronavirus, potrivit cercetătorilor din Marea Britanie. O echipă de la King’s College London a analizat răspunsurile a peste 400000 de persoane care au smnalat simptome Covid-19 printr-o aplicație pe internet.

Specialiștii afirmă că febra și tusea rămân cele mai importante simptome ale virusului pentru a fi prudent și a acționa, iar pierderea mirosului și a gustului pot fi, de asemenea, și semne ale altor infecții respiratorii, cum ar fi răceala obișnuită.

Dacă o persoană sau cineva cu care trăiește are o tuse continuă nou apărută sau temperatură ridicată, sfatul este să rămână acasă pentru a opri riscul de a răspândi Coronavirus.

Cercetătorii de la King's College au dorit să adune informații despre posibilele simptome ale Coronavirus pentru a ajuta experții să înțeleagă și să combată mai bine boala.

Dintre cei care raportează unul sau mai multe simptome de coronavirus în aplicația Covid Symptom Tracker:

  • 53% au declarat că au oboseală
  • 29% tuse persistentă
  • 28% dificultăți de respirație
  • 18% pierderea simțului mirosului sau a gustului
  • 10,5% au suferit de febră

Dintre aceste 400000 de persoane, 1702 au spus că au fost testate pentru Covid-19, 579 primind un rezultat pozitiv și 1123 unul negativ.

Printre cei care aveau infecție cu Coronavirus confirmată printr-un test pozitiv, trei cincimi (59%) au raportat pierderea mirosului sau a gustului.

 
Ascltați relatarea corespondentului RFI la Londra, Petru CLEJ