Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


COVID-19: Asociaţia Dăruieşte Viaţă construieşte un spital modular în curtea Spitalului Elias din Bucureşti

modular.png

Asociaţia Dăruieşte Viaţă construieşte un spital modular în curtea Spitalului Elias din Bucureşti
Sursa imaginii: 
Dăruiește viață

Asociaţia Dăruieşte Viaţă va construi în următoarele 4 săptămâni un spital modular pentru pacienţii cu COVID-19 în curtea Spitalului Elias Bucureşti, în baza acordului dat de conducerea acestuia. Unitatea va avea circa 50 de paturi, pentru cazurile grave. Dotarea şi funcţionarea spitalului modular va fi în sarcina Spitalului Elias şi a Ministerului Sănătăţii. Dăruiește Viață face apel la companii și la donatorii din țară și din străinătate pentru a se alătura proiectului, anunță Asociația într-un comunicat de presă.

România are nevoie crească urgent numărul de paturi pentru a putea trata bolnavii de COVID-19, se arată în comunicatul  Asociației.
 
”România are avantajul de a fi cu câteva săptămâni în urma celorlalte state, însă nu va evita vârful epidemiei pe care-l vedem în Italia şi Spania. Atunci, mii de cazuri vor invada spitalele din România, deja supra-aglomerate şi incapabile să-şi protejeze pacienţii din cauza infecţiilor şi lipsei de aparatură medicală. Este esenţial ca acest timp să fie folosit pentru a acţiona în sensul în care au nevoie pacienţii şi medicii”, a declarat presei Carmen Uscatu, fondatoare Dăruieşte Viaţă.
 
România urmează astfel exemplul altor țări, precum China, Spania, Franţa sau SUA în condiţiile creşterii exponenţiale a numărului de pacienţi.
 
Asociaţia Dăruieşte Viaţă a propus autorităţilor ca modelul să fie replicat în Moldova şi Transilvania.
 
”Ne va lua patru săptămâni să asamblăm construcţia, timp în care şi criza va ajunge cel mai probabil în momentul său de vârf. Este important să ne mobilizăm rapid şi, sperăm noi, să avem mai multe astfel de spitale în ţară pentru a-i salva pe cei mai vulnerabili.”, a afirmat Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruieşte Viaţă.
 
Dăruieşte Viaţă a direcţionat toate fondurile strânse începând cu 11 martie către susţinerea spitalelor şi a cadrelor medicale din ţară. Până în prezent, asociaţia a trimis echipamente de protecţie şi echipamente şi aparatură medicală (inclusiv trei ventilatoare mecanice invazive) către 16 spitale din ţară (Timişoara, Craiova, Bucureşti, Petroşani, Braşov, Fălticeni).