Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus UK: "Pașaport de imunitate" - mod de revenire la normal?

hancock.jpg

Matt Hancock
Ministrul sănătății, Matt Hancock, a revenit după ce a testat pozitiv cu Coronavirus și o autoizolare de câteva zile
Sursa imaginii: 
BBC

Ministrul sănătății, Matt Hancock, spune că Marea Britanie examinează "pașapoartele de imunitate" pentru cei care au dezvoltat anticorpi împotriva Coronavirus (Covid-19). Acestea ar ajuta oamenii să se întoarcă la viața normală "cât mai mult posibil”, după ce un test a arătat că au avut deja virusul, a spus el.

Ministrul Hancock, revenit după o autoizolare de câte zile în urma unui test pozitiv de Coronavirus, a avertizat că nivelul de înțelegere a imunității oamenilor după ce au contractat virusul este încă într-un stadiu incipient.

Un prim obiectiv al guvernului ar fi mărirea numărului de teste la 100000 pe zi până la sfârșitul lunii aprilie (față de circa 10000 în prezent), teste care să identifice pe de o parte cei care au avut virusul și pe de altă parte pe cei care îl au în prezent. 

Ministrul Hancock a dezvăluit că guvernul a cumpărat deja 17,5 milioane de teste de anticorpi, dar că această comandă este condiționată de buna funcționare a testelor.

El a adăugat că unele dintre teste nu au "funcționat bine” la testarea timpurie, dar guvernul speră că acest lucru se va ameliora.

"Pașapoartele de imunitate” pentru lucrătorii-cheie ar putea fi o modalitate de a readuce mai repede oamenii care au avut Coronavirus înapoi la forța de muncă, au sugerat oamenii de știință și politicienii din Marea Britanie.

Cercetători din Germania pregătesc în prezent un studiu în masă cu privire la câte persoane sunt deja imune la virusul Covid-19, permițând autorităților să emită în cele din urmă permisele pentru a excepta lucrătorii de la măsurile restrictive existente în prezent.

Studiul ar implica testarea sângelui a peste 100.000 de voluntari pentru anticorpi Coronavirus de la mijlocul lunii aprilie. Testul va fi apoi repetat la intervale regulate pe un eșantion cumulat mai mare de populație, pentru a urmări progresul pandemiei.

Rezultatele studiului german ar facilita decizia când și unde sunt școlile în țară care s-ar putea redeschide și care sunt oamenii care se pot întoarce la muncă în siguranță.

 
Ascultați relatarea corespondentului RFI la Londra, Petru CLEJ