Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Trei preoți au făcut înconjurul R.Moldova cu un avion pentru a scăpa țara de COVID. ”Lumea are nevoie de rugăciune” (VIDEO)

poza_preot1.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Episcopia de Ungheni și Nisporeni

În R.Moldova, Episcopul de Ungheni și Nisporeni și alți doi preoți au făcut înconjurul R.Moldova cu un avion pentru a se ruga și a scăpa țara de coronavirus. Și-au luat icoane și moaște și s-au rugat, de la înălțime. Punctul de plecare a fost orașul Ungheni. Cei trei clerici au luat cu ei ”Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Hârbovăț” și Icoana Maicii Domnului ”Kasperscaia” în jurul căreia sunt plasate 43 de sfinte moaște ale sfinților din toată lumea. 

”Lumea are nevoie de rugăciunea. Țara are nevoie de rugăciune, oamenii au nevoie să-și sporească credința și să înmulțească rugăciunea către Dumnezeu-vindecătorul, către Maica Domnului, ocrotitoarea noastră și către toți sfinții”, spun cei de la Episcopia de Ungheni și Nisporeni. 

”Pe tot parcursul zborului, Preasfințitul Petru s-a rugat citind rugăciunea la vreme de epidemie, Acatiste ale Maicii Domnului și Acatiste ale Sfinților, a căror Sfinte Moaște se află puse în Icoana-Chivot. Preasfinția Sa s-a rugat din suflet ca oamenii să capete tămăduire, iertare de păcate, ferire de boală și întărire în prevenirea și lupta cu virusul COVID-19”.

”Poporul moldav, s-a bucurat de o binecuvântare deosebită. Acest pelerinaj de astăzi va fi unul istoric. Suntem încredințați că, acest gest de manifestare a credinței creștine și a dragostei față de popor, aducând pentru el binecuvântare și rugăciune lui Dumnezeu și Maicii Domnului, este binefăcător pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Ținem să credem, că este un îndemn puternic pentru toți credincioșii, ca fiecare să săvârșească lucrarea rugăciunii și faptele bune ale credinței”. 

”Nădăjduim că acest drum al crucii aerian, prin mijlocirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și a tuturor sfinților, să coboare Binecuvântarea și Mila Domnului peste noi”, mai susține Episcopia de Ungheni și Nisporeni.

Să spunem că, în R.Moldova sunt interzise slujbele în biserici, din cauza coronavirusului. Doi preoți, dar și mai mulți copii ai unui cleric au fost infectați cu Covid-19. Asta nu-i oprește însă pe mai mulți preoți să oficieze serviciile devine.