Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus UK: Un spital de 4000 de paturi amenajat în nouă zile

spital_nightingale.jpg

Spitalul Nightingale din Londra
Spitalul Nightingale din Londra a fost amenajat în doar nouă zile
Sursa imaginii: 
Getty Images

Primul spital de urgență pentru tratarea pacienților cu Coronavirus a fost deschis în centrul ExCel din estul Londrei. Spitalul temporar NHS Nightingale are o capacitate de până la 4000 de pacienți și a fost finalizat în nouă zile. 

Prințul Charles - moștenitorul tronului britanic - a inaugurat spitalul prin legătură video de la castelul Balmoral din Scoția unde s-a autoizolat după ce a testat pozitiv cu Coronavirus. .

Spațiul expozițional ExCel - folosit de obicei pentru mari evenimente mari precum expozția canină Crufts și Comic Con - a fost transformat într-un spital în doar nouă zile.

Este primul dintre mai multe spitale de campanie Nightingale planificate în Anglia, cele mai recente două urmând a fi construite la Universitatea din Vestul Angliei de la Bristol și Centrul de Convenții Harrogate.

Altele urmează să se deschidă la Centrul Național de Expoziții Birmingham și Complexul Central din Manchester.

În Țara Galilor, peste 6000 de paturi suplimentare au fost înființate în spitale temporare - multe în facilități sportive și de agrement, inclusiv celebrul Stadion al Principatului la Cardiff, unde joacă echipa de rugby a Țării Galilor .

Și în Scoția, se construiește un spital temporar în Campusul de Evenimente Scoțiene Glasgow (SEC). Acesta ar putea avea o capacitate de până la 1000 de paturi și va fi numit NHS Louisa Jordan după o asistentă medicală care a activat în Serbia în timpul Primului Război Mondial.

"Realizare spectaculoasă"

Prințul Charles a deschis oficial noul spital cu un mesaj care aduce un omagiu personalului Serviciului Național de Sănătate (NHS) prin intermediul unui video-link de la casa sa din domeniul regal la Castelul Balmoral din Scoția.

Prințul Charles
Prințul Charles a inaugurat Spitalul Nightingale Londra prin video-link de la castelul Balmoral din Scoția
Sursa imaginii: 
Sky News

Vorbind după ce a ieșit din șapte zile de auto-izolare la începutul acestei săptămâni, după ce a fost diagnosticat cu virusul, el a descris spitalul drept "o realizare spectaculoasă și aproape incredibilă”.

Spitalul Nightingale din Londra are inițial 500 de paturi, cu spațiu pentru alte 3500. Acesta va îngriji pacienții cu virus în terapie intensivă care au fost transferați din alte spitale londoneze.

Personalul din întregul NHS va lucra acolo, inclusiv asistente medicale în formare, studenți la medicină care au început munca timpuriu și foști medici, asistente și alte persoane care au ieșit la pensie.

Numele spitalului provine de la celebra Florence Nightingale, o reformatoare socială din secolul al XIX, care este considerată inițiatoarea organizării moderne a asistenței medicale. 

Potrivit datelor oficiale în Regatul Unit au fost testate pozitiv până acum 38168 persoane dintre care 3605 au decedat, 684 în ultimele 24 de ore.. 

 
Ascultați relatarea corespondentului RFI la Londra, Petru CLEJ