Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


COVID-19 | Germania, pregătită să primească 80.000 de lucrători sezonieri

legume.jpg

Image source: 
pixabay.com

Acord privind intrarea în Germania a lucrătorilor sezonieri. Ambasada României în Republica Federală Germania a anunțat, în această dimineață, într-o postare pe Facebook, că  țara este pregătită să primească 80.000 de lucrători sezonieri din statele europene, în lunile aprilie și mai, pentru recoltarea culturilor agricole. Scopul acestor demersuri este acela de a găsi un echilibru just între nevoile agriculturii germane și măsurile severe menite să limiteze extinderea pandemiei COVID-19.

"Miniștrii federali ai agriculturii şi sănătății au ajuns la un acord privind intrarea în Germania a 40.000 lucrători sezonieri în luna aprilie, respectiv încă 40.000 în luna mai – din state europene, pentru recoltarea culturilor agricole. Decizia guvernamentală este deja formalizată într-o Notă-concept a celor două ministere și urmează ca împreună cu asociațiile profesionale să se operaționalizeze o platformă online anume dedicată. Scopul acestor demersuri este acela de a găsi un echilibru just între nevoile agriculturii germane și măsurile severe menite să limiteze extinderea pandemiei COVID-19.

Ambasada României la Berlin se află în dialog direct cu autoritățile germane pe acest subiect și îl menține în atenție, având în vedere că peste două treimi din lucrătorii sezonieri din Germania sunt cetățeni români (n.n. dintr-un total oficial, în 2019, de cca. 280.000-300.000). O abordare corectă și cuprinzătoare a acestei problematici este de natură să aducă beneficii comune atât pentru piața agricolă germană, cât și pentru situația socio-economică a lucrătorilor sezonieri din România.", transmite Ambasada României în Republica Federală Germania.