Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O mare piață alimentară de lângă Paris transformată parțial în morgă

piata.jpg

Piața Rungis, de lângă Paris
Sursa imaginii: 
AFP via rfi.fr

O mare parte din suprafața pieței agroalimentare Rungis, la sud de Paris, mai exact unul din uriașele sale depozite, a fost transformat în morgă pentru trupurile pacienților care au decedat ca urmare a complicațiilor provocate de noul coronavirus, transmite rfi.fr.

Depozitul pentru alimente perisabile, dotat deci cu instalații frigorifice, a fost rechiziționat de guvern și este administrat acum de o firmă de pompe funebre. Sute de paturi de campanie se află aici și au fost amenajate spații pentru depozitarea a 1000 de sicrie.

Poliția din Paris a transmis că această soluție a fost aleasă din rațiuni de igienă, în circumstanțele date.

De luni devine disponibilă o zonă specială în care familiile celor decedați pot veni pentru a-și lua rămas bun de la cei dragi înainte ca aceștia să fie transportați la cimitire sau crematorii.

Un scenariu similar a avut loc în 2003, în timpul unei mari canicule, când sute de oameni, în special vârstnici, au murit iar spitalele erau supraaglomerate. Circa 200 de cadavre au fost adăpostite atunci în piața Rungis.

Și acum spitalele din Franța au mari probleme, unele fiind nevoite să închirieze containere frigorifice destinate transportului de alimente, plasate în parcări publice, pentru a depozita cadavrele.