Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierul Irlandei revine la profesia de medic pentru a da o mână de ajutor

leo.jpg

Premierul Irlandei, Leo Varadkar
Sursa imaginii: 
Facebook / Leo Varadkar

Premierul Irlandei, Leo Varadkar, a decis să practice din nou medicina, astfel că s-a reînregistrat ca medic generalist și va lucra o tură pe săptămână pentru a ajuta în perioada pandemiei de coronavirus, informează agenția Reuters citată de ziare.com.

Varadkar a fost medic timp de sapte ani, insa a renuntat la medicina pentru a deveni politician si a fost scos din registrul medicilor in 2013. El s-a reinscris in luna martie si si-a oferit serviciile pentru o zi pe saptamana in zone care se incadreaza in aria sa de pregatire, a precizat biroul premierului.

Luna trecuta, ministrul Sanatatii, Simon Harris, a lansat o campanie de recrutare de personal in sistemul sanitar pentru a se face fata pandemiei de coronavirus, cu mesajul: "Tara voastra are nevoie de voi".

Potrivit Irish Times, Varadkar ajuta cu evaluarile la telefon. Oricine este posibil sa fi fost expus virusului este evaluat initial la telefon.

Premierul Irlandei face parte dintr-o familie de cadre medicale. El este fiul unui doctor si al unei asistente, iar partenerul său de viață, doua surori si sotii lor lucreaza cu totii in sistemul sanitar.