Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Raed Arafat la RFI: E posibil ca luna care vine să ne confruntăm cu situații și mai serioase

coronavirus_raed_arafat_situatii_serioase.jpg

Raed Arafat: Hopul încă nu a fost trecut (Sursa foto: Facebook/Raed Arafat)
Raed Arafat: Hopul încă nu a fost trecut (Sursa foto: Facebook/Raed Arafat)

Starea de urgență va fi prelungită în România, pe fondul coronavirusului, pentru că hopul încă nu a fost trecut, declară la RFI șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. El mai spune că echipamentele de protecție din spitale trebuie folosite corect de către personalul medical.

Secretarul de stat Raed Arafat estimează că în următoarele săptămâni ar putea apărea ”situații mai serioase” decât cele de până acum: ”Cu certitudine, luna care vine este o lună foarte importantă. Este posibil să ne confruntăm cu situații mai serioase decât situațiile cu care ne-am confruntat până acum. Pe linie medicală, bineînțeles, adică mai mare număr de cazuri, mai mare număr de cazuri care necesită internare și așa mai departe. Este o posibilitate să ne confruntăm cu acest lucru. O să vedem cum evoluează”.

Echipamentele de protecție din spitale trebuie folosite corect de către personal, precizează șeful Departamentului pentru Situații de Urgență: ”Mai e un aspect, utilizarea echipamentelor, pentru că exact asta ni s-a atras atenția de către unii colegi. Anumite categorii de personal doresc să se îmbrace cu echipamentul cel mai sofisticat, când ei nu sunt expuși la nivelul respectiv. Deci trebuie și echipamentul dat, care este ultracomplex sau cel de nivelul cel mai înalt, folosit corect de către cei care se expun. Ceilalți care sunt pe lângă ei și care se expun mai puțin să folosească un echipament de un nivel mai jos de protecție, așa cum recomandă și OMS și absolut orice organizație care se uită la aceste aspecte”.