Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iohannis, nou apel: "Nu suntem în faza în care să ne relaxăm. De Înviere stau acasă cu soția mea"

Președintele Klaus Iohannis a făcut astăzi un apel la români să rămână acasă de Paște, pentru a evita răspândirea cazurilor de coronavirus. Președintele a insistat că România nu-și permite înc.  să relaxeze măsurile impuse populației

Klaus Iohannis a făcut noi declarații, după vizita avută la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI)

Vremea este frumoasă, auzim la știri că sunt unele țări deja unde se face un plan pentru relaxare. Oricât de rău îmi pare, trebuie să vă spun clar, pe față: noi, în România, nu suntem în această fază.La noi, în România, din păcate, numărul de cazuri crește, numărul de persoane care sunt tratate în urgențe crește, și chiar dacă ne dorim cu toții să se termine cât mai repede această criză, vă spun că la noi încă nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm, a spus președintele. 

Klaus Iohannis a dat exemplul propriei familii, în contextul Paștelui: 

Eu personal voi sărbători Învierea Domnului acum, duminică, și pot să vă spun ce o să fac eu. O să stau acasă, împreună cu soția mea, Carmen. Vom fi numai noi doi. Nu vom merge la biserică, nu vom merge să luăm lumină, nu vom invita pe nimeni la masă, nu vom merge la nimeni la masă. Vom fi acasă, vom urmări liturghia la televizor, vom aprinde o lumânare în casă și ne vom ruga”, a insistat președintele. 

Așadar, dragi români, să respectați indicațiile autorităților, ca după aceea să ajungem în faza în care și la noi se poate discuta de relaxare, a conchis președintele.

 

Evoluția epidemiei în România / context

Sunt 344 de cazuri noi confirmate în ultimele 24 de ore, 4761 este numărul total al celor confirmați cu noul coronavirus în România. Sunt în 162 de pacienți în Terapie Intensivă. S-au înregistrat, până acum, 209 decese, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. 

528 de oameni s-au vindecat, iar în carantină instituționalizată sunt peste 25.500 de persoane, la acest moment.