Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus|Alexandru Rafila: Pentru relaxarea restricțiilor, cazurile noi trebuie să scadă

coronavirus_alexandru_rafila_relaxare_restrictii.jpg

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

Măsurile restrictive din România pe fondul coronavirusului ar trebui relaxate doar după ce numărul cazurilor noi de infectare începe să scadă. Iată ce spune la RFI președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, care crede că relaxarea ar putea începe mai repede în anumite orașe.

Alexandru Rafila consideră că era nevoie de o prelungire a stării de urgență în România, pentru a consolida ce s-a obținut până acum.

Președintele Societății Române de Microbiologie spune că relaxarea restricțiilor poate interveni doar în anumite condiții: ”În România cred că ar trebui să avem elemente obiective când se iau măsurile de relaxare, care se referă la limitarea numărului de cazuri noi, adică să ne aflăm pe un trend descendent. Măsurile nu trebuie neapărat luate identic la nivel național, le putem lua diferit, în funcție de contextul local. Sunt județe în România care au de exemplu și în momentul de față doar câteva cazuri de boală. În astfel de comunități sigur că activitatea poate să reintre în normal mult mai repede decât altele care înregistrează sute sau chiar mii de cazuri”.

 
Alexandru Rafila, despre o eventuală relaxare a restricțiilor, pe fondul coronavirusului