Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus UK: A fost lansat un test de depistare rapidă, în patru ore

coronavirus.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Un nou test de Coronavirus a fost dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Cambridge și este utilizat pentru a verifica personalul medical din prima linie la Spitalul Universitar Addenbrooke din localitate. Testul poate depista virusul în patru ore, în timp ce testul standard durează mai mult de 24 de ore.

Testul modificat de reacție în lanț al polimerazei (PCR) a fost dezvoltat de o echipă condusă de profesorul Stephen Baker de la Institutul Cambridge pentru Imunologie Terapeutică și Boli Infecțioase (CITIID), care este centrul cercetării universității în privința virusului.

"Testele PCR pentru infecția cu Coronavirus sunt lente din cauza cerințelor de siguranță necesare pentru transmiterea acestui virus potențial letal”, a spus profesorul Baker citat de Cambridge Independent.

"Acum că suntem capabili să-l inactivăm, putem îmbunătăți dramatic timpul de transformare de la recoltare prin tampon la rezultat." a adăugat el.

"Acest lucru va fi extrem de util pentru a ajuta la testarea personalului din prima linie a Serviciului Național de Sănătate (NHS) și pentru a clarifica dacă personalul de sănătate autoizolat este infectat sau negativ, ceea ce le va permite să se întoarcă la muncă.” a mai spus profesorul Baker.

Testarea personalului medical

Probele sunt prelevate folosind un tampon nazal iar virusul este inactivat înainte de a fi trimis în laborator pentru testare.

Spitalul Addenbrooke din Cambridge
Personalul medical din prima linie de la Spitalul Addenbrooke din Cambridge este testat rapid de Coronavirus
Sursa imaginii: 

Profesorul Baker a spus că echipa sa are destui reactivi - substanțele chimice utilizate pentru detectarea virusului - pentru 200 de probe pe zi, cinci zile pe săptămână, pentru următoarele 10-12 săptămâni, dar speră să extindă această capacitate.

Acesta este utilizat acum pentru angajații din cadrul NHS de la Addenbrooke și personalul căruia i s-a solicitat să se izoleze din cauza contactului potențial cu persoane infectate.

Testele PCR funcționează prin extragerea unei cantități minime de ARN din virus și copierea acestuia de milioane de ori, astfel încât să poată fi detectat.

Acesta a fost validat în raport cu testele de Sănătate Publică Anglia aprobate în urma unei colaborări între personalul clinic și siguranța muncii de la Cambridge University Hospitals (CUH) cu echipa universității.