Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sorina Pintea a fost demisă de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

Lucian Romascanu suspendare Sorina Pintea PSD naturala.jpg

Image source: 
Sursa foto: Facebook/Sorina Pintea

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a schimbat, vineri, conducerea Spitalului Județean de Urgență "Dr. Constantin Opriș" Baia Mare. Noul manager interimar al unității sanitare, numit prin ordin al ministrului Sănătăţii, este Alexandru George Oros.

 

Alexandru George Oros va ocupa funcţia de manager pe durata suspendării contractului de management al Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătății, transmite Agerpres. Demisia Sorinei Pintea din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost înregistrată, în 5 martie, la Consiliul Județean Maramureș. În demisia înregistrată la CJ Maramureș, Sorina Pintea a scris că a demisionat din funcția de manager al Spitalului din Baia Mare având în vedere că este cercetată penal într-un dosar al DNA și pentru o bună desfășurare a urmăririi penale și a procesului penal. Sorina Pintea a fost plasată sub control judiciar pentru luare de mită. În urmă cu două zile, Sorina Pintea a revenit asupra demisiei, anunţând Consiliul Judeţean Maramureş, cât şi alte instituţii că se află în concediu medical.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut joi ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să o demită pe Sorina Pintea de la conducerea Spitalului Județean Baia Mare. Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, în prezent sub control judiciar pentru luare de mită, și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, înregistrată în 5 martie, și a anunțat că este în concediu medical.

„Solicitarea mea e să uzați de prerogativele pe care le-ați dobândit prin Ordonanța de Urgență adoptată în baza drecretului privind instituirea stării de urgență și să demiteți vechiul director care a revenit asupra demisiei și care, din câte am înțeles, s-a numit pe sine director medical în spitalul județean”, i-a transmis, joi, premierul ministrului Sănătății. Iar răspunsul lui Nelu Tătaru a fost: „Am luat legătura în Maramureș și pregătim procedurile”. Anterior, Nelu Tătaru declarase că Ministerul Sănătățăii va evalua situația și va lua decizii.