Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Paradoxul spaniol: Crește numărul infectaților cu noul coronavirus, scade cel al deceselor

spania covid.jpg

Sursa imaginii: 
AFP

Spania a înregistrat o scădere a numărului de decese zilnice din cauza COVID-19 - 517 în 24 de ore - în timp ce numărul celor infectați a crescut cu 2% în ultimele 24 de ore, transmite El Pais. Cifrele vin în condițiile în care sute de mii de angajaţi din Spania se pot întoarce, de astăzi, la serviciu.

Ultimul bilanț al Ministerului Sănătății arată că 17.489 de persoane  au murit de la izbucnirea epidemiei, în timp ce numărul total al cazurilor a ajuns la 169.496 și 64.727 de pacienți s-au vindecat, transmite El Pais. Totodată, numărul celor infectați a crescut cu 2% de ieri până astăzi, iar în timp ce numărul deceselor este cu 3% mai mic.

În Madrid, epicentrul pandemiei de coronavirus, s-a înregsitrat o creștere de 1,2% a numărul de cazuri. În schimb, Castilla y León este singura regiune care dublează rata națională, cu o creștere de 4,21% a numărului de infecții.

Autoritățile au anunțat că vor distribui săptămâna aceasta măști pentru cetățenii care vin să lucreze la transportul public și au promis că farmaciile vor fi aprovizionate până la sfârșitul săptămânii. Până la 10 milioane de măști sanitare vor fi distribuite în stațiile de tren, metrou și autobuz astăzi și mâine.

Cifrele vin în condițiile în care sute de mii de angajaţi din Spania se pot întoarce la serviciu, în prima zi de relaxare a restricţiilor de circulaţie impuse de guvernul de la Madrid, în contextual pandemiei de COVID-19.

Peste 115.000 de oameni au murit și peste 1,8 milioane au fost infectați în întreaga lume, potrivit Universității Johns Hopkins.