Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Amendă de 10.000 lei la Maternitatea Odobescu din Timișoara

Controlul făcut de DSP Timiș la Maternitatea Odobescu, a Spitalului Municipal Timișoara, s-a lăsat, până acum, cu o amendă de 10.000 lei. Motivul a fost „nerespectarea măsurilor impuse în situații epidemiologice deosebite”. 

 

DSP Timiș a făcut mai multe anchete în unitățile sanitare în care a existat personal infectat cu virusul SARS-CoV-2. În Timiş sunt oficial 24 de cadre medicale confirmate pozitiv, din care peste jumătate la Maternitatea Odobescu. Sunt încă internate 18 dintre acestea.

La Maternitatea Odobescu, pe lângă amendă, inspectorii de sănătate publică au „redesenat” circuitele medicale și au stabilit reguli clare de funcționare. Pe de altă parte, nouă din cei zece nou-născuți depistaţi pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 au ieșit negativ la retestare. Al zecelea bebeluș a fost însă confirmat pozitiv. El este internat la Maternitatea Bega, alături de mama lui, și ea pozitivă.

La maternitatea Spitalului Municipal a fost deschis și un dosar penal în rem. Acesta are ca obiect fapta de zădărnicire a combaterii bolilor. Pe lângă cele 13 cadre medicale, aici au fost infectate și 12 paciente. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Timiș continuă verificările și la celelalte secții ale Spitalului Municipal Timișoara.