Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Peste 5.000 de amenzi, în 24 de ore, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea

amenda.jpg

Image source: 
RFI România / arhivă

Peste 5.000 de amenzi de aproape 12 milioane de lei au fost aplicate de Poliția Română, în numai 24 de ore, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea. Peste 340 de mașini cu mai mult de 1.200 de persoane au fost preluate din zonele de frontieră, potrivit unui comunicat al instituției.

Conform Poliţiei Române, aproape 14.000 de poliţişti au fost vineri la datorie, în misiunile pentru menținerea ordinii publice în zona spitalelor și locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice. 

"În ultimele 24 de ore, polițiștii au verificat 35.922 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina.  342 de autovehicule (cu 1.216 persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră. De asemenea, polițiștii au constatat 6 infracțiuni de zădărnicire a combaterii bolilor. Vineri, în urma verificărilor în teren, au fost date 5.416 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, în valoare de peste 11.800.000 de lei. Tot vineri, polițiștii au prins 147 de persoane în flagrant delict în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea și alte 2 persoane urmărite. În trafic, polițiștii au constatat 97 de infracțiuni rutiere, fiind reținute 182 de permise și retrase 131 de certificate de înmatriculare.", transmite Poliția Română.