Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Atac armat în Canada, cel mai grav din istoria modernă a țării

canada_bun.jpg

© REUTERS/John Morris

Cel puţin 16 persoane, dintre care un ofiţer de poliţie, au murit în urma unui atac armat produs în provincia Nova Scoţia din Canada, a anunţat postul de televiziune CBC, citat de Reuters. Este cel mai grav atac armat din istoria modernă a Canadei.

Atacatorul - un tehnician dentar în vârstă de 51 de ani -  este mort. Atacul a durat 12 ore. "Este unul dintre cele mai lipsite de sens acte de violenţă din istoria provinciei noastre", a declarat premierul Stephen McNeil.Poliția nu a stabilit deocamdată care ar fi fost motivul atacului, dar a sugerat că crimele au un grad de premeditare și că autorul a acționat singur.

Victimele au fost descoperite în faţa şi în interiorul unei case după ce poliţia a fost sunată semnalându-i-se focuri de arme. La sosirea poliţiei, autorul violenţelor a fugit, ceea ce a declanşat o urmărire care a durat 12 ore.

 

Într-o postare pe Twitter, poliţia anunţase că suspectul a fost găsit mort la volanul unui Chevrolet SUV în localitatea Milford, la circa 80 km sud de Portapique."Urmărirea s-a încheiat în aceasta dimineaţă, când suspectul a fost localizat. Pot confirma că este mort'', a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei regale canadiene.Incidentele armate sunt relativ rare în Canada, unde legea prevede un control mai strict al armelor decât în SUA.