Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Violențe în mai multe zone din țară

Sărbători pascale marcate de violențe în mai multe zone din țară. Mai multe persoane s-au luat la bătaie, duminică, pe o stradă din Săcele, județul Brașov. A fost nevoie de intervenția poliţiştilor pentru a calma spiritele.

 

Într-o înregistrare video publicată de Sindicatul Național al Agenților de Poliție, apoi ștearsă de pe Facebook, se vede cum mai multe persoane se iau la bătaie, o persoană intră cu o mașină în plin în altele, iar apoi mașina este distrusă și șoferul este bătut crunt. 

8 persoane au fost reţinute și s-a deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru tentativă la omor, încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Scene violente în stradă au avut loc și în Capitală, în cartierul Rahova, dar și într-un cartier de la periferia Ploieștiului unde, de asemenea, a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine.

Nouă persoane au fost reţinute în urma conflictului care a avut loc duminică seară în cartierul Rahova din Capitală, unde, pentru aplanarea scandalului, polițiștii au tras mai multe focuri de armă. Cei nouă sunt acuzați de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Conflictul a izbucnit in contextul in care mai multe persoane au ieșit să petreacă în stradă.