Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


TelVerde pentru suport psihologic și sprijin social

O nouă linie telefonică de tip TelVerde va fi funcțională de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8.00 - 24.00, anunță Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). 

La numărul de telefon 0 8000 700 30 sunt asteptați să sune DOAR cei care au nevoie de suport psihologic şi sprijin social. 

Pentru informatii privind COVID-19 exista un alt numar:  0800 800 358. Apelurile sunt gratuite si pot fi efectuate de luni pana sambata.

Foarte important -  la 112 sunam doar pentru urgențe.

Pentru o bună gestionare a situaţiilor de stres, tensiune, anxietate, singurătate, teamă, care pot interveni pe perioada pandemiei de COVID-19, operatorii TelVerde vor face legătura între apelanţi şi comunităţile suport care fac parte din proiect, astfel încât populaţia să primească răspunsul şi/sau sprijinul aferent situaţiei în care se regăseşte, menţionează sursa citată.

"Această iniţiativă vine în sprijinul populaţiei României într-un moment dificil în care adaptabilitatea şi rezilienţa psihologică sunt elemente importante pentru echilibrul uman. Particularitatea acestui proiect constă în faptul că regrupează o comunitate diversă, inclusiv experţi, reprezentanţi ai mediului asociativ, minorităţi, persoane cu dizabilităţi", spune şeful DSU, Raed Arafat, citat în comunicat.Prin implementarea proiectului "Voluntarii Împreună" se doreşte centralizarea problemelor de ordin psiho-emoţional din teritoriu şi punerea la dispoziţie a unei infrastructuri de voluntari care să fie acoperitoare la nivel naţional, prevenind astfel riscul apariţiei unor pseudo-specialişti sau falşi voluntari. Toate entităţile juridice interesate să se alăture acestui proiect pot transmite un e-mail pe adresa [email protected], urmând a fi contactaţi în cel mai scurt timp, mai menţionează DSU.