Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


FRF: Este categoric dorința noastră ca investițiile în infrastructura sportivă să fie continuate

stadium-165406_1920.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Federația Română de Fotbal a finalizat un studiu socio-economic prin care estimează o contribuție de peste 700 de milioane de euro a acestui sport, sub toate formele lui, la economia națională. Este și un semnal de alarmă tras către autoritățile publice centrale și locale, dar și către populație, în condițiile în care în jur de 700 de mii de români practică fotbalul, sub diferite forme. 

Investițiile de infrastructură sportivă deja începute vor fi finalizate. Iar autoritățile ar trebui să le continue, pentru că beneficiile pe termen lung depășesc costurile, iar sportul poate contribui la relansarea economică, transmite, la RFI, Florin Șari, managerul de proiect pentru EURO. 

Noi suntem convinși că în ceea ce privește investițiile de care cunoaștem noi, ele vor continua. Pentru că sunt investiții care au ajuns la maturitate. Mă refer la construirea celor trei stadioane din București pregătite pentru Euro. Mă refer iarăși la cele 250 de baze sportive mari și 100 de baze mici care se vor construi pentru dezvoltarea fotbalului tot în marja Euro. Acestea sunt investiții ajunse la maturitate, despre care noi avem convingerea că vor continua. În ce privește celelalte investiții în sport, derulate de autoritățile centrale sau locale, este categoric dorința noastră ca ele să fie continuate. Pentru că beneficiul depășește categoric și în timp foarte scurt costurile. 

În egală măsură, Bucureștiul este pregătit să organizeze mai multe meciuri la Turneul European de anul viitor, dacă i se va ivi această posibilitate, anunță Florin Șari: