Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


MApN: 300 de mii de măști de protecție tip FFP2 și FFP3, aduse cu două aeronave din Turcia

mapn3.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/MApN

Două aeronave C-27 J Spartan ale Forțelor Aeriene Române vor aduce miercuri, 22 aprilie, în România, echipamente de protecție medicală din Turcia. Este vorba despre 300 de mii de măști de protecție tip FFP2 și FFP3, transmite MApN.

Două aeronave C-27 J Spartan ale Forțelor Aeriene Române vor aduce miercuri, 22 aprilie, în România, echipamente de protecție medicală din Turcia constând în 300 de mii de măști de protecție tip FFP2 și FFP3.

Măștile de protecție au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

"Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, echipamentele vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din țară și echipajelor operative care acționează în teren.

Ministerul Apărării Naţionale dispune de forțe și mijloace gata în orice moment să sprijine autoritățile centrale și locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare. La nevoie, MApN poate acționa și cu forțe și mijloace suplimentare celor deja pregătite, având personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională. ", se arată în comunicatul MApN.