Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Injecții cu dezinfectant? Medicii reacționează vehement la ideea lui Donald Trump

trump_afp.png

Sursa imaginii: 
AFP

Preşedintele SUA Donald Trump a stârnit controverse în rândul lumii medicale după ce a sugerat că ar trebui realizate studii pentru a se verifica dacă infecţia cu coronavirus ar putea fi tratată cu ajutorul injecţiilor cu dezinfectant, transmite BBC.

Potrivit sursei citate, joi, în timpul conferinţei de presă pe tema coronavirusului, un oficial al administraţiei Trump a prezentat rezultatele unui studiu guvernamental potrivit cărora virusul ar fi slăbit odată ce a fost expus la lumina soarelui şi la căldură.Potrivit aceluiaşi studiu, dezinfectantul ar putea anihila virusul prezent în salivă, în cinci minute. Acelaşi efect l-ar avea alcoolul izopropilic, ce ar acţiona chiar mai rapid.

Comentând rezultatele studiului, Donald Trump a spus: „Deci, înţeleg că dezinfectantul omoară bacilul într-un minut. Un singur minut. N-am putea face un studiu pentru a vedea dacă injecţiile cu dezinfectant au acelaşi efect? Ar fi interesant!”.

Trump a mai propus ca pacienţii să fie iradiaţi cu raze ultraviolete, idee ce a fost deja respinsă de un reprezentant al sistemului medical din SUA.

Medicii avertizează însă că ideea președintelui ar putea avea efecte fatale.

”Ideea de a injecta sau ingera produse de curățare sau dezinfectanți este iresponsabilă și periculoasă. Asta e o metodă folosită de obicei de sinucigași”, spune medicul pneumolog Vin Gupta citat NBC News

”Nu recomand injectarea de dezinfectant și nici razele ultraviolete. Nu ascultați sfaturile medicale ale lui Trump”, a scris pe Twitter medicul Kashif Mahmood din Charleston, West Virginia.

John Balmes, medic pneumolog la un spital din San Francisco avertizează că chiar inhalarea vaporilor de dezinfectant e periculoasă. ”E o idee caraghioasă și periculoasă”, spune el.