Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


În China elevii încep să revină în școli

china_scoli.jpg

Intrare într-o școală din Beijing, 27 aprilie 2020
Sursa imaginii: 
AFP

De luni, elevii din clasele terminale de gimnaziu sau liceu se pot întoarce la şcoală în două din cele mai mari oraşe din China, după trei luni de stat acasă, transmite AFP.

Zeci de mii de tineri reiau cursurile la Beijing şi Shanghai, pe măsură de autorităţile chineze relaxează restricţiile impuse pentru a încetini răspândirea pandemiei de coronavirus.

Elevilor li se măsoară temperatura la intrarea în şcoală. Numărul de noi infecţii în China a scăzut semnificativ iar la Wuhan, oraşul în care a izbucnit pandemia de coronavirus în decembrie anul trecut, s-a anunţat externarea ultimului pacient tratat pentru Covid-19.  

China a raportat trei noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus pentru ziua de duminică, în scădere comparativ cu ziua anterioară când au fost 11 cazuri, fără a se înregistra noi decese, conform informării de luni a autorităţii naţionale din domeniul sănătăţii, informează Reuters.  

 Bilanţul total al contaminărilor cu COVID-19 a ajuns în prezent la 82.830 de cazuri.   Totodată, la sfârşitul zilei de 26 aprilie, numărul deceselor a fost de 4.633, cifră care ia în calcul un deces produs la Beijing şi necontabilizat în bilanţul anterior.