Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Anisie despre Bacalaureatul din acest an: Maximum 10 elevi într-o sală de clasă

bacalaureat.jpg

Image source: 
AFP/Getty

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat luni că Bacalaureatul și evaluările elevilor vor fi făcute cu maximum 10 elevi în sălile de clasă, pentru a se respecta măsurile de distanțare socială. Declarația vine după ce Klaus Iohannis a declarat anterior că s-a luat decizia ca școlile și grădinițele să nu fie deschise până în toamnă. Elevii vor învăța online, iar anul școlar va fi finalizat pe baza notelor obținute până acum. 

„Vreau să clarific următoarele aspecte: vă asigur că se vor lua toate măsurile de siguranță, să evităm orice risc de îmbolnăvire. Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății va elabora un ordin comun prin care vom stabili toate măsurile de siguranță privind reluarea activității în unitățile de învățământ. În sala de clasă vor fi maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanțare socială. Repet: maximum 10 elevi într-o sală de clasă”, a declarat luni Monica Anisie, într-o conferință de presă.

Evaluarea Națională începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie. În acest an, bacalaureatul va începe cu probele scrise și abia după aceea se vor da probele orale.

Părinții, elevii și profesorii vor avea la dispoziție un tel verde pentru orice nelămurire.

„Toate măsurile luate de Ministerul Educației respectă recomandările medicilor specialiști, prin urmare, obiectivele pentru această perioadă sunt: încheierea cu bine a situației școlare, iar exmanele pentru elevi și profesori să se desfășoare în siguranță și în conformitate cu legea. Dragi elevi, profesori și părinți, știu și înșeleg că e o perioadă extrem de dificilă, apreciez toate eforturile, mă bucur că suntem cu toții sănătoși și vă mulțumesc că ați continuat învățarea de acasă. Educația continuă în orice condiții”, a punctat ministrul Educației.