Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bilanț: Peste 300 de cazuri noi. Crește și numărul deceselor provocate de COVID-19

coronavirus-4957673_1920.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Autoritățile raportează vineri 327 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar bilanțul total al îmbolnăvirilor ajunge în România la 12.567. A crescut și numărul deceselor: până acum, 726 persoane au decedat.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.328 au fost declarate vindecate și externate, în jur de 33%. 

 

La Terapie Intensivă sunt internați  în acest moment 249 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.060 de  persoane. Alte 20.886 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, mai transmite Grupul de Comunicare Strategică. 

Potrivit datelor oficiale, în România au fost prelucrate, de la debutul epidemiei, în jur de 180 de mii de teste. 

Au fost întocmite, până  acum, 511 de dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. 

România va ridica starea de urgență în 15 mai. Restricțiile ar urma să fie relaxate, iar starea de urgență ar putea fi înlocuită, administrativ, cu starea de alertă. ”Relaxarea se face în pași și nu dintr-o dată. Fiecare măsură trebuie analizată în funcție de rezultate. Dacă vom avea un număr foarte mare de infecții, atunci va trebui revaluată măsura care a dus la acele creșteri. În practică, de asta relaxăm în pași, ca atunci când măsura se dovedește a fi fost proastă, să o putem lua înapoi”, a precizat președintele Iohannis.