Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus UK: Peste 9000 de amenzi pentru încălcarea restricțiilor

politie_amenzi.jpg

Poliție Londra
Poliția abordează un cetățean care stătea la soare într-un parc din Londra
Image source: 
REX

Peste 9000 de amenzi au fost emise în Anglia și Țara Galilor pentru încălcarea restricțiilor impuse pentru lupta împotriva Coronavirus. Aproape 400 dintre cei amendați sunt recidiviști potrivit datelor Consiliului Național al Șefilor de Poliție (NPCC).

În cele patru săptămâni până la 26 aprilie numărul sesizărilor de comportament anti-social s-a ridicat la circa 215000, față de 106000 în 2019, au arătat datele NPCC. Multe dintre apeluri sunt legate de adunări în public, zgomot sau probleme în locuințe.

În Anglia, au fost emise 8877 de amenzi fixe între 27 martie și 27 aprilie, în timp ce în Țara Galilor numărul acestora s-a ridicat la 299.

Poliția a primit puteri de a da o amendă de 60 de lire sterline, redusă la 30 de lire sterline dacă este plătită în termen de două săptămâni, pentru încălcarea regulilor de distanțare socială. Amenda este dublată pentru fiecare abatere repetată până la un maximum de £960. 

Salariul mediu lunar brut în Marea Britanie era de £2215 în noiembrie 2019, potrivit Oficiului Național de Statistică.

Poliția din Cumbria (nord vestul Angliei) a emis o amendă fixă unui bărbat care s-a dus la casa unui prieten pentru a-și vopsi părul. Bărbatul a susținut  că nu știa de restricțiile de distanțare socială când poliția s-a prezentat la acea adresă pe 19 aprilie.

Un alt bărbat din Manchester a fost amendat după ce a condus în jur de 100 de mile (160 km) spre Keswick, în Lake District, pentru o plimbare planificată de 20 de minute, potrivit poliției.

Bărbații tineri - nedisciplinați

Între timp, poliția din Manchester a anunțat că a oprit patru tineri care au călătorit acolo din Yorkshire (circa 100 km) pentru a cumpăra un burger.

Poliție în Țara Galilor
Persoane admonestate de poliție în Țara Galilor
Image source: 
WALES NEWS SERVICE

Președintele NPCC, Martin Hewitt, a spus că, deși majoritatea publicului respectă restricțiile, situația va deveni mai dificilă pe măsura trecerii timpului.

"Este inevitabil ca oamenii să devină neliniștiți", a spus el, adăugând că au existat semne în weekend-ul trecut că mai mulți oameni ies afară.

"Dar, acestea fiind zise, încă vedem același nivel de conformare din partea oamenilor”.

Cifrele au arătat că o treime dintre cei amendați au vârste cuprinse între 18-24 ani și o altă treime în vârstă de 25-34 de ani, în timp ce aproximativ opt din 10 erau bărbați.

Instrucțiunile oficiale prevăd că oamenii pot merge la lucru, dar numai dacă nu pot lucra de acasă, la cumpărături, pentru nevoi medicale și pentru exerciții fizice.