Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Criză Euthyrox. Vlad Alexandrescu (USR): Am ascultat mărturii cutremurătoare ale unor bolnavi

criza_euthyrox_vlad_alexandrescu_bolnavi.jpg

Medicamentul Euthyrox se găsește greu în farmacii, se plâng pacienții (Sursa foto: RFI)
Medicamentul Euthyrox se găsește greu în farmacii, se plâng pacienții (Sursa foto: RFI)

Autoritățile trebuie să explice public de ce nu se găsește în farmacii un medicament vital pentru pacienții cu afecțiuni ale tiroidei. O spune la RFI Vlad Alexandrescu, senator USR, care a făcut două interpelări în acest sens la adresa premierului și a ministrului Sănătății. E vorba de medicamentul Euthyrox, care se găsea greu în farmacii și înainte de epidemia de coronavirus.

Vlad Alexandrescu spune cât de gravă e situația: ”De ceva vreme nu se mai găsește Euthyrox. S-au primit asigurări de la ministrul Sănătății că au venit în România 140 de mii de cutii de medicament, totuși, medicamentul nu ajunge decât foarte-foarte puțin în farmacii”.

”Am participat și eu în calitate de ascultător la un miting online, organizat de asociația pacienților cu afecțiuni autoimune și acolo am putut să ascult mărturii cutremurătoare despre suferința bolnavilor cronici. Problema este că ei nu numai că sunt bolnavi, dar acum sunt și foarte supărați, pentru că nu găsesc medicamentul, adică au intrat într-o stare de panică”, afirmă senatorul USR.

 

Ascultați mai jos interviul integral, cu explicații suplimentare

 
Vlad Alexandrescu, despre criza Euthyrox