Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Relaxarea restricțiilor, după 15 mai. ”La ce bâlbe am văzut din partea autorităților, cel mai bine este să ne păzim noi”

O tânără stă pe malul Lacului Morii din București, 1 mai 2020 (Foto: Alexandru Dobre/MEDIAFAX FOTO)

Autoritățile vor avea dificultăți în a aplica noile reguli, după relaxarea parțială din 15 mai. Iată ce crede președinta organizației Funky Citizens, Elena Calistru, în opinia căreia există o serie de provocări, atât pentru unele companii, cât și pentru municipalități.

Elena Calistru spune la RFI că speranța cea mai mare după relaxarea unor restricții din 15 mai stă în populație, care trebuie să înțeleagă faptul că epidemia nu se va încheia brusc peste două săptămâni: ”Dacă cerem, nu știu, tuturor frizeriilor să se asigure că frizerii poartă mască și mănuși, întrebarea e vor avea aceștia de unde să le procure? Ce facem în momentul în care vedem că poate acestea nu sunt respectate? Marea mea speranță stă de fapt în comportamentul cetățenilor, pentru că la ce bâlbe am văzut din partea autorităților, unul dintre motivele pentru care nu avem o situație absolut îngrozitoare este și că populația României, în opinia mea, în marea ei majoritate s-a comportat extrem de responsabil”.

”OK, autoritățile să-și facă treaba, dar cu toții știm cam cât poate administrația locală din România. Cel mai bine este să ne păzim noi și să ne asigurăm că nu ne expunem mai mult decât este cazul”, consideră președinta Funky Citizens.

 
Elena Calistru, despre relaxarea unor restricții după 15 mai