Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Toți bebelușii cu coronavirus de la Timișoara s-au vindecat

bebelusi_externati_timisoara-2.jpg

Bebeluși externați la Timișoara

Eva și William sunt ultimii doi bebeluși vindecați de coronavirus la Timișoara. Azi au venit rezultatele de la ultimele teste, iar acestea au fost negative. Bebelușii au plecat acasă împreună cu mamele lor, declarate, la rândul lor, vindecate. Ei erau internați de la jumătatea lunii aprilie. 

Tot astăzi a fost externată de la Maternitatea Bega o proaspătă mămică, după ce două teste de coronavirus au ieșit negative. Bebelușul ei era deja acasă, pentru că nu era infectat. 

Maternitatea Bega din Timișoara are peste 80 de paturi și este spital suport Covid. De la începutul pandemiei, aici au fost tratate 17 lăuze, două gravide și trei bebeluși, toți infectați cu coronavirus. A rămas internată o singură gravidă, care ar putea fi externată vineri, dacă testele ies negative. 

În spital mai sunt, de asemenea, câțiva bebeluși sănătoși care așteaptă să se încheie perioada de izolare acasă pentru mamele lor. Primul bebeluș vindecat de coronavirus la Timișoara a fost externat la finele lunii aprilie. 

Maternitatea Bega nu are până acum niciun caz de infectare în rândul personalul medical. Cei trei micuți vindecați aici s-au născut la Maternitatea Odobescu, a Spitalului Municipal Timișoara. Luna trecută, câteva zeci de persoane, paciente și personal medical, au fost infectate cu coronavirus în această unitate sanitară. Procurorii au deschis un dosar penal în rem.