Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zucchero, mesaj muzical din Piața San Marco, pustie ...

zucchero.png

Sursa imaginii: 
Facebook / Zucchero Fornaciari

Cântăreţul italian Zucchero a cântat la pian în Piaţa San Marco din Veneţia, complet pustie, pentru a promova iubirea într-o perioadă în care omenirea este profund marcată de pandemia de coronavirus, informează DPA citată de Agerpres.

Zucchero, în vârstă de 64 de ani, a înregistrat un videoclip pentru noul său cântec, intitulat "Amore Adesso!", în romanticul oraş italian construit pe o lagună, la începutul lunii mai. Câteva zile mai târziu, videoclipul său a fost publicat pe YouTube, a precizat joi un purtător de cuvânt al artistului italian.

 

 

Piaţa San Marco are o mare însemnătate pentru Zucchero, după cum a explicat starul italian într-un comunicat. "Am vrut să transmit un semnal clar, pentru oraş şi pentru întreaga Italie, şi să le reamintesc oamenilor că trebuie să continuăm să fim curajoşi şi că nu trebuie să ne lăsăm cuprinşi de disperare", a spus artistul.

Cântecul înregistrat în faimoasa piaţă din Veneţia reprezintă o versiune a single-ului "No Time for Love Like Now" lansat de muzicienii americani Michael Stipe (solistul fostei trupe R.E.M.) şi Aaron Dessner (chitaristul trupei rock The National), au precizat reprezentanţii companiei Universal Music.

Cei doi artişti americani au publicat acel single pe internet şi le-au cerut fanilor să creeze versiuni proprii, ceea ce l-a inspirat pe Zucchero să înregistreze o versiune italiană a piesei.